Aanbod

Les krijgen, voor wie?

Kinderen zijn vanaf vijf-jarige leeftijd welkom. Afhankelijk van leeftijd en muzikale belangstelling zijn er diverse lesmethodes mogelijk. Ik geef veel aandacht aan een juiste en prettige speelhouding en speelbewegingen.

Ook volwassenen zijn van harte welkom, hetzij als herintredende leerling, of als beginner.

Proefles?

Een vrijblijvende kennismakingsles op viool of altviool behoort tot de mogelijkheden. Daarin leg ik uit wat vioolles inhoudt, zowel voor de leerling als de ouder(s).

Instrument?

Er wordt ook een advies gegeven inzake de juiste maat en kwaliteit viool en strijkstok, en waar die het best kan worden gehuurd (of aangeschaft).

(NB: Koop niet zomaar een goedkoop instrument op internet!)

Voor eigen leerlingen heb ik zelf ook enkele huurviolen in diverse maten beschikbaar.

Les krijgen, hoe vaak en hoe lang?

Afhankelijk van leeftijd, vorderingen en mogelijkheden wordt een advies over de leslengte en frequentie gegeven. Dat kan variëren van wekelijks 30 of 45 minuten tot tweewekelijks 45 of 60 minuten, of een knipkaart voor een vooraf bepaald aantal lessen (alleen voor gevorderden).

De lessen zijn in principe individueel, voor jonge kinderen is de aanwezigheid van de ouder bij de les van wezenlijk belang.

Lesovereenkomst?

De lessen worden in principe aangegaan voor een volledig schooljaar. In schoolvakanties zijn er geen lessen. Afspraken worden door middel van een lesovereenkomst vastgelegd, volgens model van de NTB (Nederlandse Toonkunstenaars Bond). Voor actuele prijzen en voorwaarden kunt u contact met mij opnemen, telefonisch of via de e-mail of het contactformulier van deze website.

Waar zijn de lessen?

Mijn muziekstudio is gevestigd naast het woonhuis aan de Sartrestraat 56 , 7323 GV te Apeldoorn in de wijk Zevenhuizen.

Daar is ook een aparte wachtruimte, met pantry en wc.

 

De lesdagen?

 

Op maandag, woensdag en donderdag geef ik particuliere lessen in viool, altviool en samenspel.

 

Samenspel voor kinderen?

 

 

Voor kinderen zijn er diverse samenspeelmogelijkheden.

Bij voldoende aanbod kan ik dit georganiseerd worden voor eigen leerlingen, of samen met collega’s.   

Ook bij Markant, of bij het Apeldoorns Jeugd Orkest (of andere ensembles in de regio) zijn diverse goede samenspeelmogelijkheden, waarover ik u desgewenst verder kan informeren.

Samenspel volwassenen?